![]() |
15 Haziran 2022 Çarşamba |
8 Yorum Yapıldı | |
Kez Okundu. |
Özel robot başlık etiketleri tam olarak blog adresimizde yayımladığımız yazı, sayfa, arşiv, açıklama ve resim gibi gönderilerin arama motoru robotları tarafından indexleneceğini ve arama sonuçlarında listeleneceğini bildiren bir parametredir. Seo bakımından bu parametrelerin yapılması gereklidir. Bu yönden bakıldığında, özel robot başlık etiketleri blog adresleri için çok fazla önem taşımakta.
Blogger'in özel başlık etiketlerini kullanmak için önce etkinleştirmemiz lazım. Aşağıda resim olarak gösterdim. Oradan bakabilirsiniz.
Ana sayfa etiketleri
Yukarıda Ana sayfa etiketleri için kendi bloğumda yaptığım şekilde ayarlara bakabilirsiniz.
Arşivleme ve arama sayfası etiketleri
Yukarıda Arşivleme ve arama sayfası etiketleri için kendi bloğumda yaptığım şekilde ayarlara bakabilirsiniz.
Yukarıda Arşivleme ve arama sayfası etiketleri için kendi bloğumda yaptığım şekilde ayarlara bakabilirsiniz.
Yayın ve Sayfa Etiketleri
Yukarıda Yayın ve Sayfa Etiketleri için kendi bloğumda yaptığım şekilde ayarlara bakabilirsiniz.
Özel Robot Başlık Etiketlerinin Özellikleri;
- all: Tüm öğelerin indekslenmesini ve tanımlanmasını sağlar.
- noindex: Bu seçeneği kullanmak, arama motoru robotları tarafından bloğun taramasını ve dizine eklemesini engeller. Yani Google gibi arama motorları aracılığıyla index almaz.
- nofollow: Önceden "nofollow" ve "dofollow" terimlerini mutlaka duymuşsunuzdur. Biraz kafa karıştırıcı bir SEO türüdür. Nofollow = Tüm arama motorlarının verdiğiniz bağlantıya bakmasını engeller. Yani eğer istemiyorsanız, "nofollow" etiketini kullanabilirsiniz. Fakat bloğunuz için eklediğiniz linkleri "nofollow" etiketi kesinlikle kullanmayınız. Dofollow= Bu özellik ise tüm arama motorlarının verdiğiniz bağlantıya bakmasına izin verir.
- none: Tüm arama motorları blog paylaşımlarının indekslemesini önleyecek ve dış bağlantıların takibini yapmayacaktır.
- noarchive: Arama motoru önbelleğinizi kontrol etmek için geliştirilmiştir. Arama motorları blog adresinin önbelleğini alır ve bunu arama motoru sayfasında (SERP) gösterir.
- nosnippet: Tarayıcı botlarına ilgili sayfadan herhangi bir yazının kısa bölümlerinin gösterilmesini istemediğimizi söyleyen etikettir.
- noodp: ODP, Dmoz ve buna benze dizin sitelerinde paylaşılan bilgileri kullanır. Dilerseniz bu etiket ile kapatabilirsiniz.
- notranslate: Bu özellik bloğunuzdaki Translate(Dil) seçeneğini engeller.
- noimageindex: Adından da anlaşıldığı gibi resimlerin indexlenmesini engeller.
- unavailable_after: Bu seçeneği aktif ettiğinizde hemen alt kısımda sizden bir tarih belirtmenizi istenecektir. Belirtmiş olduğunuz tarihten itibaren içerik dizinden çıkarılacaktır.
Ama ama benim arşivleme ve arama sayfası etiketlerimde noindex seçiliydi biliyorsunuz ,onu all yapınca eklenmeye başladı dizine tekrar noindex yapmak istemiyorum :)
YanıtlaSilTüm sayfaların indexlenmesi biraz karmaşıklık yaşatır. :)
SilBelki kaos seviyorumdur :D
YanıtlaSilEvet fark ettim :D
SilTakipten çıkmanıza üzüldüm,bilin istedim.
YanıtlaSilBen kimseyi takipten çıkmadımki ve neden böyle bir şey yapayım ? :O
SilMerhaba hocam. Sizi bir hocamın aracılığı ile keşfettim burada yazdıklarınızı harfiyen uyguladım ancak bloğum ne index alıyor ne de google sıralamada görünüyor yardımcı olma şansını varmı
YanıtlaSilMerhaba hoş geldiniz. Tabi bu sorunun bir kaç adımları var ama ve anında olmuyor. Dilerseniz telegram grubumuza gelin yada instagram üzerinden bana yazın halledelim. Eğer sorun çıkmazsa paylaştığınız yayın 2 ila 3 dk arasında index alır.
Sil